Jedną z najważniejszych, ale mało docenianych cech urządzeń chłodniczych jest ich dynamika. Mówi ona jak szybko dane urządzenie potrafi schłodzić lub zmrozić określoną masę produktów - ma to bezpośredni wpływ na ich jakość. Każdy nowy produkt, który umieszczamy w szafie powinien być jak najszybciej schłodzony do zadanej temperatury, żeby nie zdążył zbytnio ogrzać tych, które z nim sąsiadują. Mała dynamika urządzenia może w takiej sytuacji doprowadzić do częściowego ogrzania lub rozmrożenia produktów sąsiadujących, zwłaszcza gdy nowy produkt ma większą masę.
Dynamika urządzeń chłodniczych
Autonomia urządzeń chłodniczych
Ważną cechą szaf chłodniczych i mroźniczych jest ich zdolność do utrzymania temperatury w komorze. Pomaga to nie tylko osiągnąć wyższą dynamikę urządzenia, ale również utrzymać nasze potrawy i składniki w wymaganej temperaturze w przypadku przerwy w dostawie zasilania.
Szafy chłodnicze i mroźnicze z linii PREMIUM osiągają długie czasy utrzymania temperatury dzięki wysokiej jakości izolacji o grubości aż 90mm i gęstości 40kg/m3