Chłodnicze stoły ze stali nierdzewnej to niezbędny element wyposażenia profesjonalnej kuchni. Niemal w każdym lokalu gastronomicznym, w którym serwuje się dania i napoje wymagające specjalnych warunków przechowywania, niezbędne jest urządzenie chłodnicze. Taki sprzęt znajduje zastosowanie podczas samego przyrządzania posiłków, jak i zachowywania świeżości różnego rodzaju produktów. Do najpopularniejszych urządzeń spełniających te funkcje zalicza się stoły chłodnicze.
Stoły mroźnicze
Stoły chłodnicze – właściwości
Tego typu urządzenia mogą zapewniać temperaturę od -2 do +10 stopni Celsjusza. Idealnie sprawdzają się w restauracjach, gdzie serwuje się świeże sałatki lub mrożone napoje, jak: frappuccino czy świeżo wyciskane soki.
W zależności od wielkości restauracji i liczby pozycji w menu stoły gastronomiczne, można dostosować do konkretnych potrzeb. Rynek oferuje warianty, które są przeznaczone do określonego rodzaju produktów.
Szeroki wybór urządzeń może usprawnić proces przygotowywania posiłków, na przykład chłodnicze stoły nierdzewne z nadstawką dedykowane do robienia pizzy pozwalają na sprawne nakładanie składników, które dzięki temperaturze nie tracą świeżości i przez dłuższy czas zachowują odpowiednie walory smakowe. Co więcej, stół chłodniczy z szufladami gwarantuje dodatkowe miejsce do przechowywania artykułów spożywczych.
Chłodnicze stoły do gastronomii – opis działania
Tego typu stoły działają na podobnej zasadzie co szafy chłodnicze. Standardowe wymiary nie przekraczają wysokości powierzchni roboczej. Ich obudowa powstaje ze stali nierdzewnej i pozwala na łatwe utrzymanie czystości oraz higieny – to kwestia szczególnie istotna podczas prowadzenia lokalu gastronomicznego.
Blat chłodniczy stołu może służyć na przykład do krojenia lub innych czynności wykonywanych przez kucharzy, a dolna część to zabudowane komory i szuflady. Te elementy są dostosowane do pojemników GN, w środku mogą znajdować się półki lub profesjonalne kosze, które ułatwiają segregację artykułów spożywczych i usprawniają organizację pracy na kuchni. Liczba modułów występujących w stole jest zależna od długości urządzenia. W asortymencie Dora Metal znajdziesz stoły chłodnicze 1-komorowe, 2-komorowe, 3-komorowe oraz 4-komorowe, które obsługuje jeden zamontowany agregat chłodniczy.
Stoły ze stali nierdzewnej gastronomiczne – niezbędne wyposażenie każdej kuchni
Nasz sklep oferuje szeroki wybór sprzętu w kategorii urządzenia chłodnicze. Posiadamy zarówno stoły gastronomiczne ze stali nierdzewnej z szufladami, jak i te wyposażone w drzwi. Mamy także stoły chłodnicze i mroźnicze w wersji z szufladami i drzwiami. Różnorodna gama produktów zapewnia szybki i wygodny zakup urządzenia dostosowanego do indywidualnych potrzeb klientów.
Przed dokonaniem wyboru należy pamiętać o przeanalizowaniu proponowanych produktów i określeniu swoich oczekiwań – nasi doradcy służą w tym aspekcie swoją wiedzą i pomocą. Z pewnością dobiorą wyposażenie gastronomiczne idealnie dopasowane do wymagań danej kuchni. Zapraszamy do kontaktu.
Proekologiczne projektowanie to nasz priorytet
Kupując produkt firmy Dora Metal macie Państwo pewność, że otrzymujecie urządzenie w pełni przyjazne środowisku naturalnemu.
Innowacje
Wdrażamy innowacyjne rozwiązania dbając o środowisko naturalne
Wydajność
Najwyższej klasy dynamika szaf chłodniczych
Serwis
Zapewniamy profesjonalny serwis sprzedażowy i posprzedażowy naszych urządzeń
Dora Metal jest wiodącą w branży gastronomicznej w Polsce firmą, z długoletnią tradycją i doświadczeniem w projektowaniu, oraz produkcji profesjonalnych urządzeń dla sektora HORECA.
Polski producent
Pracujemy
Pon - Pt: 8:00 - 16:00
Aktualności
- Piknik na pożegnanie lata 10 września 2024
- System wydawczy dla koncernu Merck 22 lipca 2024
- V Zlot Fiata 126p 11 lipca 2024