We wrocławskim hotelu Haston City Hotel w październikowy piątek odbyła się siódma edycja Kulinarnego Rajdu Mistrzów. Dla kucharzy wydarzenie to, było doskonałą okazją aby przygotować wyśmienite dania przy użyciu profesjonalnego sprzętu gastronomicznego marki Dora Metal.

Nad prawidłowym przebiegiem zmagań konkursowych czuwało Jury w doborowym składzie: Jerzy Pasikowski – Przewodniczący Jury, Giancarlo Russo, Wiesław Bober, Theofilis Vafidis, Jarosław Walczyk, Dariusz Struciński, Michał Chrapowicz, Karol Okrasa jako juror prowadzący.

Kucharze biorący udział w zmaganiach musieli wykazać się nie tylko niezwykłymi zdolnościami łączenia smaku, ale również perfekcyjną techniką przygotowania dań, organizacji czasu i radzenia sobie ze stresem.

W pierwszej, sprawnościowej konkurencji zawodnicy musieli wykonać 10 zrazów zawijanych w jak najkrótszym czasie. Natomiast główna konkurencja polegała na przygotowaniu 8 talerzy przystawki ciepłej i 8 talerzy dania głównego z wykorzystaniem dwóch elementów wołowiny – rostbef b/k z linii Uczta Qulinarna i Cuvette z linii Uczta Qulinarna PLUS. Czas przygotowania nie mógł przekroczyć 1 godziny.

Zwieńczeniem całodniowej rywalizacji uczestników konkursu była uroczysta Gala połączona z ogłoszeniem wyników oraz wręczeniem nagród i dyplomów.

Organizatorem wydarzenia był Haston City Hotel wraz z Komisją Gastronomiczną Polish Prestige Hotels, przy wsparciu Klubu Szefów Kuchni. Gwiazdą wieczoru był zespół muzyczny KOMBI.